De bästa veckodagarna

Vilken den bästa veckodagen är varierar beroende på vem du frågar. Enligt vissa finns det inte en dag som är bättre än andra, medan andra personer föredrar en viss dag. Genom åren har det gjorts en del undersökningar där folk fått rösta på vilken deras favoritdag är, och i de allra flesta fallen har en veckodag vunnit med nästan hälften av alla röster. Vilken dag som är bäst kan dessutom variera mellan olika veckor, den bästa dagen beror lite på vad du har planerat under veckan. Om du endast har jobb från måndag till fredag och inga andra planer är den bästa dagen den vi listat här nedan.

7. Tisdag

På sjunde plats kommer den dagen som anses vara ”sämst” enligt många, tisdag. Det är nu som verkligheten har kommit ikapp och du inser att helgen har gått förbi och det är flera dagar innan nästa helg kommer. Om du inte har något intressant planerat går tisdagar att beskriva som långa och trista. Det känns ibland som tisdagar är dubbelt så långa som andra dagar även fast de inte är det.

6. Måndag

På sjätte plats valde vi att placera måndag. Alla som älskar sitt jobb håller kanske inte med om att måndagen ska hamna på sjätte plats över de bästa veckodagarna. Måndagmorgon brukar kännas väldigt jobbig för alla som måste stiga upp tidigt. Speciellt om de som länge på söndag morgon. Det kan göra det svårt att somna tidigt på kvällen vilket innebär att du sällan sover tillräckligt många timmar natten mellan söndag till måndag.

5. Onsdag

På femte plats har vi valt att placera onsdag. Det är inte första veckodagen och inte sista vilket gör att onsdag går att beskriva både som en bra och mindre bra dag. Dagen visar nämligen att du kommit halvvägs till helgen vilket är en positiv sak. Men du har fortfarande ett par dagar kvar innan du kan slappna av och inte oroa dig för jobbet.

4. Torsdag

Torsdag är dagen vi valt på fjärde plats. Det beror på att det fortfarande är en veckodag med jobb och mycket ansvar, men samtidigt är det sista dagen innan fredag äntligen är här. Men precis som alla andra dagar kan även torsdag vara den bästa dagen för dig, det beror helt enkelt på om du har något roligt planerat eller inte.

3. Söndag

På tredje plats kommer söndag. Söndag är en dag du kan slappna av, ha roligt och inte oroa dig för arbete. Men samtidigt är det sista helgdagen vilket gör att många personer inte tycker lika bra om den som till exempel lördag. Du kan inte vara uppe lika länge på kvällen som på lördagar eftersom du måste upp tidigt på måndag morgon för att ta dig till jobbet.

2. Lördag

Lördag kommer på andra plats i listan över de bästa veckodagarna, dock är det inte ovanligt att den byter plats med fredag på första plats. Lördagen är den dagen du inte behöver stiga upp tidigt, så länge du inte har några planer, och du kan vara uppe länge på kvällen. De flesta av oss jobbar inte på lördagar vilket ger tid över till roliga aktiviteter eller endast en dag till att slappna av.

1. Fredag

Fredag är den bästa veckodagen enligt de allra flesta, även fast det är en arbetsdag. Det beror på att helgen är väldigt nära. För personer som går i skolan är det inte ovanligt att få sluta lite tidigare, och många personer har planer inför helgen att se fram emot. Det kan göra så att dagen känns som att den går snabbare än andra veckodagar.