Bästa månaderna på året

Varje år har tolv månader och vilken den bästa månaden är beror lite på vilket väder du tycker bäst om, om du gillar en viss högtid eller när du fyller år. Här har vi listat de bästa månaderna efter vad de flesta tycker enligt ett antal undersökningar.

12. Januari

Januari är precis som september en månad efter vi har varit lediga några dagar. Ett nytt år har börjat och trots att det känns spännande kan det även kännas jobbigt. Början av månaden är trevlig eftersom vi precis firat nyår, men sedan är det dags att börja jobba igen.

11. September

September är ofta månaden när de allra flesta har börjat jobba igen efter semestern. Det är inte alltid lätt att komma igång med jobbschemat efter att ha varit ledig flera veckor. Men september är då de flesta börjar komma in i sitt nya schema igen. Det är ofta under september som alla träd börjar få nya färger och när hösten verkligen är här.

10. April

April är en månad som ligger under våren enligt de flesta. Våren sägs dock komma lite senare i norra delarna av landet, så om mars är vår i södra Sverige räknas April som vår i norra. Det brukar inte hända särskilt mycket under april. Men precis som andra månader är April en favorit för alla som fyller år i denna månad.

9. Februari

Februari är månaden då många firar alla hjärtans dag. De som inte gillar vintern tycker dock sällan om februari eftersom det fortfarande kan vara rätt kallt ute, och finnas snö på många platser.

8. Mars

Mars kan vara lite intressant. Våren börjar närma sig sakta men säkert. Dock kan vädret vara väldigt olika beroende på var du bor. Vissa dagar kan det vara småkallt och grått, men en sekund senare tittar solen fram.

7. Oktober

Oktober är en annan månad som inte bjuder på något speciellt enligt de flesta. Den är varken bra eller dålig. Det börjar bli mörkare ute och vädret börjar vara småkallt. Detta är dock väldigt trevligt enligt vissa. Det ger dig en chans att sitta med en kopp varmt te som håller dig varm.

6. November

November har egentligen inget jättemärkvärdigt vilket gör det till en månad som inte alla har någon åsikt om. Alla helgons dag brukar dock ibland infalla i början av månaden.

5. Maj

Maj och våren är väldigt trevligt enligt de flesta. Det börjar bli varmare ute, solen börjar titta fram och vi börjar planera vad vi ska göra under sommarsemestern.

4. Augusti

Augusti är månaden vi har lite olika åsikter om. Vissa har fortfarande semester i början av månaden, det är fortfarande relativt varmt i många delar av landet. Men samtidigt är det början på slutet av sommaren.

3. Juni

På tredje plats valde vi juni eftersom det räknas också till sommaren. Finare väder, mer sol och semestern börjar närma sig. Det finns även personer som väljer att åka på semester under den tidigare sommaren. I Juni firar vi även nationaldagen vilket kan vara väldigt roligt.

2. December

December är en annan favoritmånad för många. Här har många av oss ledigt under några dagar eftersom många firar jul eller annan högtid under denna tid. Slutet av månaden kommer dessutom nyår vilket är väldigt trevligt för många.

1. Juli

Vem älskar inte sommaren? Juli är den månad då vi får uppleva som varmast väder i de flesta delar av vårt land. Med julimånad får vi mer sol och ljust väder vilket är något som ofta får oss alla att må bättre. Det är även under juli som många av oss passar på att ta vår semester.